Om oss

 

Mer än 30 års marknadserfarenhet!

PROSWEDE-el ab har funnits på den svenska marknaden sedan 1981. Vi säljer elkomponenter till framförallt den svenska marknaden. Företaget ombildades 1986 till det vi är idag.

Företaget ägdes av Toivo Alm fram till 2010. När Toivo Alm gick i pension togs företaget över av, Benny Andersson, 2011. I slutet av 2019 tog Pär Hydén och Christina Braedder över företaget.

Pär har arbetat som teknisk säljare 
i 30 år, både hos grossister och tillverkare och har en bakgrund som automationsteknker.

Christina har 20 års erfarenhet av att arbeta både i Danmark och Norden, som Key account manager Nordic för Cooper Bussman och direktör för SIBA Danmark. Christina har kompletterat sin utbildning som kemisk ingenjör med EBA. De senast 2 åren har hon drivit AMPLE A/S i Danmark. 

Vår tyngdpunkt ligger på energistyrningar, trådlös kontroll, termostater, tidreläer, PLC, givare samt gränslägen. Med de nya ägarna tillkommer lastbrytare och säkringar för ställverk.

Vår målsättning är att tillhandahålla produkter av hög kvalité, därtill hög
servicegrad, som snabba leveranser och hög teknisk kompetens.

En annan målsättning är att finnas tillgängliga på internet via vår webbutik som startades 2004. Vi satsar hårt på att förenkla för våra kunder att få information samt beställa varor via vår webbutik.

Våra produkter kommer från utvalda leverantörer som var och en har en framskjutande position inom sitt produktområde.

Samtliga produkter är minst CE-märkta.