APATOR - säkringsremsor, brytare och tillbehör för montering av säkringar.

Apator Group är en polsk koncern med en omsättning på 200 miljoner euro per år och med fabriker belägna på flera platser i Europa. Apator har sitt ursprung i staden Torun, därav namnet Apator, som är en sammansättning av de första tre bokstäverna i Aparatus och Torun.

  • Apator Switchgear-divisionen producerar säkringsremsor, brytare och tillbehör för montering av lister och omkopplare för olika storlekar på DIN-skena.
  • Produktsortimentet innehåller spänningsnivåer från 160 A till 1250 A.
  • Produkterna är tillverkade av halogenfria material, som är fiberglasarmerade och alla typer av material som finns i produkterna är tillverkade med brandhämmande klassificeringar, t.ex. UL 94-V0, V1 eller V2.
  • Kontaktdonen är silverpläterade för att säkerställa optimal konduktivitet. • Klämmor är förstärkta med stålfjäder, vilket säkerställer god kontakt under lång tid även efter höga temperaturer.
  • Säkringar kan bytas utan beröring och utan användning av handtag eller andra föremål. Det är möjligt att utföra direkta spänningstester på säkringarna i alla tre faserna och det är möjligt att installera olika typer av jordningssystem i kortet med Apators produkter.
  • Inbyggd montering av krafttransformatorer och mikrobrytare kan väljas för att få fjärrindikering av de enskilda faserna i säkringslistan. 
  • En hög värmeledningsförmåga uppnås genom den speciella designen som produkterna har med kanaler där luftflödet sker effektivt.

 

Det unika med Apators vertikala produkter är att de är utformade så att avbrottet sker parallellt med största möjliga precision och därmed uppstår avbrottet också vid 3-fasavbrott vid 2 punkter i alla 3 faser med största möjliga säkerhet för att både stänga av systemet och för installatörerna som driver, testar och underhåller installationerna.

Vi ser fram emot att ge råd i samband med byggande av kraftvärmeverk, och transformatorstationer och elinstallationer. 

Apators produkter är tekniskt väldesignade och som också möjliggör mycket smidiga monteringsprocedurer och minskad tid för installationsarbetet.